dimarts, 2 d’octubre del 2007

L'atac de l'ultranacionalisme espanyol

Desde la JNC de Sabadell aplaudim i recolzem impunement la proposta del lehendakari Juan José Ibarretxe de sotmetre, primerament, una consulta popular a la societat basca per esbrinar el sentiment majoritari que tenen els seus ciutadans en relació a la seva pertinença identitària i nacional, per després realitzar un referèndum d’autodeterminació per tal de que siguin els ciutadans d’Euzkadi els que tinguin l’oportunitat i el dret de decidir per pròpia voluntat si volen esdevenir com a nou país totalment lliure i democràtic dins el marc de l’Unió Europea.

Aquest és un dret bàsic que com a pobles històrics, Euzkadi i Catalunya, haurien de tenir i que, per tant, siguin els mateixos catalans i bascos els que decideixin pròpiament si volen tornar a recuperar el que varen perdre farà segles, o es volen quedar estancats tal i com estan actualment, sota l’opressió d’un estat espanyol que cada dia que passa engrandeix el seu linxament i la seva voluntat de destrucció envers allò que fagi olor a nacionalisme català i/o a nacionalisme basc.

Com a nacionalistes i sobiranistes catalans que som, sentim vergonyia i repugna absoluta a l’escoltar les frases dites per Rosa Díez, una de les màximes promotores del nou partit polític sorgit a Espanya i denominat com a Unidad, Progreso y Democracia (UPD). També en sentim i molta de repugnància, arribant a extrems de fastigositat, respecte la campanya que ha donat a la llum el PP i que portaran a terme les seves joventuts de NNGG durant el transcurs del dia de la Hispanitat. Aquesta campanya és més pròpia d’un partit ultranacionalista espanyol i feixista (AUN, España 2000, DN, etc...) que no pas d’un partit que vol aspirar a arribar a la presidència de l’estat espanyol. És totalment reprobable la imatge principal de la campanya, utilizant el moviment obrer com a constructor de la pàtria nacional espanyola, tal i com fan els encara partits franquistes i feixistes existents a Espanya.

Quan acceptarà aquesta gent que són ultranacionalistes espanyols i que desitjen una España grande y libre, ja que amb els fets que últimament estan protagonitzant així ho estan demostrant.

Catalunya no s’ha de deixar trepitjar per aquesta colla. Hem d’unificar esforços i voluntats per tal de seguir el nostre propi camí, per tal de construir un país on ens hi sentim realment identificats amb les seves tradicions i costums, el nostre propi país. Catalunya ens ho està reclamant a crits que no vol seguir sotmesa a aquesta opressió tant perversa! L’hem de deslliurar de les garres espanyolistes i de les manilles en les que està presa!

Amb ambició, unificació, esforç i treball, qualsevol repte es pot assolir i, per això, per molt lluny que quedi la independència de Catalunya mai s’ha de deixar de banda, sempre s’ha de tenir en compte, ja que quantes més crítiques provenen d’Espanya més nerviosos estan aquests i més factible veuen la disgregació de Catalunya envers Espanya.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.