dimarts, 2 d’octubre del 2007

Ens trobem immersos a una dictadura o a una reproducció d'informació periodística interessada?

És admissible acceptar com a injúria greu la crema de fotografies de la corona reial borbònica? És comprensible que dos joves que van prendre foc a simples fotografies en les que es visualitzava el rostre del rei i la reina de la monarquia borbònica durant la seva estada a Girona siguin condemnats a un any i tres mesos de presó?

La meva resposta és rotunda: no és admissible ni comprensible!

Però molta d’aquesta culpa crec que recau en els mitjans de comunicació espanyols i també en els catalans, que se’n fan un ressò exagerat. És lògic que tingui repercussió social aquesta crema de fotografies, tant pels catalans com pels espanyols, ja que uns volen mostrar la seva insatisfacció envers aquestes institucions i els altres volen acusar a aquests de desgreuge i deslleialtat, aplicant la seva ara estimada Constitució, la qual anteriorment no la volien aprovar i la rebutjaven completament.

El que més em queixo dels mitjans és que hi hagi notícies de caire molt similar que no tinguin sortida i cabuda.

No molta gent haurà vist la següent imatge:

Aquesta imatge va ser presa el dia 17 de juny de 2007 a la Plaça de Prim de la població de Reus, quan un grup d’aficionats espanyols celebraven la victòria del Reial Madrid al haver guanyat el Campionat de Lliga de Futbol la mateixa nit. Aquest grupuscle espanyolista per a divertir-se i per a celebrar la seva “gran victòria” varen cremar vuit banderes catalanes que penjaven dels fanals de la plaça. En aquesta ocasió, les persones que varen cremar la nostra bandera, la bandera del nostre país, la senyera, no els hi va passar absolutament res. La nostra “apreciada” Fiscalia no va intervenir en el cas, no deuria tenir prouta importància com per ser tramitada. I no calia fer ni tant sols investigacions, ja que les persones que les varen cremar ho varen fer a cara descoberta, les quals si un dia decideixes passejar per Reus potser te les trobaràs i tot.

Què n’opineu vosaltres: aquest no és un acte de desgreuge i una injúria a la nostra bandera i als nostres símbols nacionals?

Tant els mitjans de comunicació espanyols com els catalans han donat a conèixer el cas amb exhaustivitat, tal i com el cas requereix degudament?

És lògic i comprensible que certs partits polítics catalans dipositin tal recolzament a la monarquia borbònica espanyola?

És intel.ligible que un polític català de gran talla i autodenominat com a catalanista efectuï la següent declaració: “cada cop que sento que es demana que abdiqui el rei, o que vingui la república, estic més que mai al costat del rei, més que mai al costat d’aquesta monarquia”? Qui es pensa que són els membres de l'actual família Borbó? De veritat aquesta persona coneix la provinència, les actuacions i la història dels avantpassats d’aquesta família?


Estipuleu comentaris per a respondre les següents qüestions.

Oriol Ristol i Espinosa
Cap Local JNC de Sabadell

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.