dissabte, 9 de febrer del 2008

Joventuts CDC "combatrà amb totes les seves forces" entrada de CiU al Govern.

Barcelona, 8 feb. (EFE).- La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de Convergència, ha afirmat avui que "combatrà amb totes les seves forces qualsevol opció que contempli l’entrada de CiU en un Govern espanyol".

En declaracions a Efe, el secretari general de la JNC, Jordi Cuminal, ha intercedit en el debat obert en les últimes hores en la federació nacionalista sobre l’estratègia a seguir després de les eleccions del 9 de març.


Mentre el president de Convergència, Jordi Pujol, va descartar dimecres passat un "compromís durador" amb el PSOE després del 9 de març i va dir que només cabia contemplar acords puntuals, ahir el líder d’unió i candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va afirmar que CiU "està disposada a governar Espanya", sempre que "es respecti a Catalunya".


Cuminal ha explicat que "després del tracte que PP i PSOE han donat a Catalunya, el país mereix que el nacionalisme tregui molt bons resultats" en aquestes eleccions, però "obrir polèmiques com aquestes pot fer que gent que podria votar CiU no ho faci".


Dirigint-se al cap de llista de CiU al Congrés, ha advertit que el debat sobre si cal entrar o no en el Govern espanyol "ha de fer-se quan toqui, que és després de saber els resultats, i on toca, que és als òrgans del partit, en un consell nacional".


"Si parlem de regeneració democràtica en el programa electoral, que ningú es pensi que aquesta decisió es prendrà en un despatx, perquè ha de prendre’s en els òrgans de decisió del partit", ha assenyalat.


Segons Cuminal, "el candidat pot tenir la seva opinió i mereix tot el nostre respecte, però la decisió la prendran els òrgans del partit i de la federació, on estem tots". EFE

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.