dissabte, 3 de novembre del 2007

Fita històrica per a l'esport català


Farà pocs instants, al voltant de les 00.30 h. de dissabte 3 de novembre, la selecció de Catalunya d'hoquei patins s'ha classificat per a la final de la Copa Amèrica, després d'haver guanyat amb molt d'esforç i gran habilitat a la pròrroga del partit de la semifinal contra Xile mitjançant un gol d'or transformat per el jugador català Jordi Molet.

D'aquesta manera, la selecció catalana assoleix una fita totalment històrica. Jugar la final d'una copa tant important i prestigiosa dins l'àmbit de l'esport d'hoquei patins com ho és la Copa Amèrica dóna molta credibilitat i reconeixement al conjunt del nostre país, ja que en aquesta copa hi juguen seleccions tant reconegudes com Xile, Brasil i Argentina, les quals tenen una forta implantació en aquest esport.

Catalunya ha de deixar de ser el motor dels dos tipus d'hoqueis a Espanya, tant el de patins com el d'herba. En l'hoquei patins ja hem assolit gran part del que molts desitjavem, i és disputar una copa oficial de cert nivell. Ara falta avançar en l'hoquei herba, el qual té una forta implantació en el Vallès Occidental i, per això, l'hem de saber potenciar i aconseguir una fita equiparable a la d'hoquei patins: disputar una copa o lliga oficial de cert nivell.

És incomprensible i indignant observar com en aquests dos esports la gran majoria dels esportistes que juguen amb la selecció espanyola són catalans, parlen amb català entre ells i han declarat obertament que els hi agradaria molt més defensar els colors de Catalunya que no pas els d'Espanya, ja que no és el seu país estimat.

Per això, la JNC de Sabadell recolza públicament a tots els esportistes que estan jugant amb la selecció catalana d'hoquei patins la Copa Amèrica, i també anima a tots aquells jugadors que els interessaria jugar-hi però que per por a possibles respresalies no ho fa.

Enrecordeu-vos que demà diumenge a partir de les 00.00 h. Catalunya jugarà la final de la Copa Amèrica contra Brasil o Argentina, depenent de qui surti vençedor en el seu encontre.

Ànim a la selecció!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Anim!! :)

Àlex

Anònim ha dit...

No oblidem que, i sense desmerèixer que és tot un èxit, la selecció catalana és l'única professional que ha participat en aquesta Copa. Recordem que tota la resta d'equips són amateurs i és lògic que Catalunya faci el paper que ha fet.

No perdem els papers i siguem realistes.

Ivan

Anònim ha dit...

Recordar-te Iván que la selecció d'Argentina és una de les potències mundials en aquest esport, i les seleccions de Xile i Brasil disposen d'una bona formació. El porter de Xile és considerat un dels millors. La Copa Amèrica té una bona consideració a nivell mundial.

Però, també és cert que hem d'evolucionar i aconseguir major reconeixement per tal de jugar qualsevol copa o lliga europea o mundial, ja que aquest és el nostre principal marc.

Anònim ha dit...

Perfecte Oriol, però dues dades significatives:
1) les seleccions contra les que s'ha enfrontat Catalunya amb prous feines passen dels 20 anys (clar exemple és l'Argentina).

2) la majoria dels bons jugadors que tenen les "potències" com dius (Argentina, Brasil, Xile) es troben jugant a Europa (per això l'organitzador ha canviat la data del pròxim Mundial).

Ivan

Anònim ha dit...

És cert que tant la selecció d'Argentina com la de Xile i Brasil són la sub-20, i que la selecció d'Estats Units eren una colla d'arreplegats que a l'hora del lliurament dels trofeus anaven amb càmeres com llurs aficionats.

Però, no per això hem de desmerèixer la fita històrica que per fi hem assolit. Catalunya ha jugat una copa considerada de primer nivell. Trobem-hi virtuts i no defectes. Estem al començament de tot. S'ha d'anar construint la base per després donar el gran pas. No hem d'anar a jugar directament el mundial. Anem per passos.

També recordar que Catalunya no ha portat els seus millors efectius. N'han anat de molt bons, però molts altres no han pogut anar-hi.

Anònim ha dit...

Cada quan actualitzem?

Cada any?

Anònim ha dit...

Hola anònim, demà dilluns s'actualitzarà de nou el bloc amb una notícia. Estem publicant una notícia per setmana, i esperem que a partir d'ara en publiquem dues cada setmana, entre escrits personals i notícies. M'hi comprometo personalment.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

També et vas comprometre a actualitzar-lo cada dia i al final res de res, com a molt una notícia a la setmana i gràcies.

Anònim ha dit...

I què? T'afecta molt que l'Oriol no actualitzi cada dia?
Deu tenir feina com tots. Si vols més informació ves a la web nacional de la JNC.

Anònim ha dit...

vas començar dient que actualitzaries cada dia el blog...

Vas seguir posant una noticia la setmana... i ara ni aixo!

Aixi no anem bé...

Anònim ha dit...

Anònim, perdona que et digui però jo no vaig estipular per escrit ni tampoc vaig dir verbalment que escriuria una notícia diària. Si et llegeixes bé el meu escrit sobre el bloc vaig dir que el faria més dinàmic, no que escriuria un cop cada dia.

No és bo escriure cada dia, ja que aquest no és cap bloc personal i, per això, les notícies i els escrits que s'han de publicar han de ser coherents i amb lògica.

L'antic bloc que teniem semblava més un espai de publicitat barata, d'imatges tontes i d'escrits i notícies de dues línies i plena de faltes d'ortografia.

Ara tenim un bloc molt més elegant, amb notícies i escrits verdaderament en la línia del que és la JNC, i amb una redacció molt més àmplia, amb notícies ben redactades i estructurades.

Anònim ha dit...

Benvolgut Ristol.

Com a militant de la JNC de Sabadell llegeixo el bloc força sovint.

ÉS EL PRIMER cop que escric en aquest Blog i ho faig decepcionat per la teva actitud.

Respecto molt l'opinió que poguessis tenir sobre l'antic bloc de la JNC de Sabadell, pero crec que el mínim que pots fer és tenir una mica de respecte per la feina feta per les persones que abans que tu hem dirigit la JNC de Sabadell.

Que algú et critiqui el bloc no és motiu per desprestigiar l'anterior. És una actitud força patètica. Jo mai he criticat el teu i esperava el mateix respecte.

Espero que a partir d'ara tinguis una mica mes d'educació cosa que crec que t'ha faltat sempre.

Anònim ha dit...

No entraré en el teu joc Lombarte. Sé que tu ho desitges, però jo no sóc així.

I ja sabem tots que aquest és el TEU PRIMER comentari al bloc. ;)

Anònim ha dit...

Quin Joc???

Tinc altra feina que dedicar-me a escriure al Bloc (encara que no t'ho creguis)No val la pena.

Anònim ha dit...

Kina falta d'acceptació de krítiques que tenen aquests Oriols de la JNC. Tal para kual...

Anònim ha dit...

Doncs jo no sóc el Lombarte i també em caus com el...Ets insuportable noi, potser és que els jerseis t'oprimeixen la respiració. ajaj.

Bye

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.