dimarts, 8 de novembre del 2011

“Cap Fred, Cor Calent, Puny Ferm, Peus a Terra”

Amb aquest paraules el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va expressar com es produirien les decisions en el mateix moment que ell i el nou govern que havia guanyat les eleccions el Parlament de Catalunya es posés al servei del País.

Aquestes eleccions generals seran determinants pel que fa a la manera i la forma com s’ha d’anar a combatre a Madrid. Aquesta vegada no hi anem a estendre la mà, ni a pactar coses fictícies per Espanya, no. La sentència de l’Estatut, la reacció dels catalans amb la manifestació del 10J sota el lema “Som una Nació. Nosaltres Decidim”, la reforma de la constitució impulsada per PP i PSOE sense comptar amb altres forces polítiques i finalment la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el model d'immersió lingüística han marcat el diàleg per dir a Madrid que davant d’aquestes decisions ja en tenim prou. Ara és l’hora i el moment d’anar a demanar el que els catalans fa temps que ens mereixem desprès de tots aquests anys d’ofec fiscal i d’autogovern davant de l’Estat Espanyol.

El panorama que es veu a l’horitzó no és gaire bonic. Es preveu que el PP surti com a vencedor de les eleccions generals i amb majoria absoluta. Això és el que hem tingut l'oportunitat de palpar durant els darrers dies a la JNC Sabadell, gràcies a les diferents activitats de les quals hem participat darrerament i els sopars-col•loqui que hem celebrat amb diversos representants del partit com són la Marta Llorens, cap de campanya de les eleccions generals de Duran i Lleida, i en Joaquim Forn, 1er Tinent de Alcalde de la Ciutat de Barcelona.

Per això, des de la JNC i CiU som conscients que en aquestes eleccions generals ens hi juguem molt. Per aconseguir el dret a decidir quina Catalunya volem, cal anar a votar el 20N. Cal votar Convergència i Unió per tal que els catalans puguem tenir una majoria forta i àmplia a Madrid que ens permeti afrontar la gran proposta de futur per Catalunya: el Pacte Fiscal. Sens dubte, aquest serà el proper pas per a poder avançar, una mica més, cap a l’Emancipació Nacional.

“Recordeu que si ens aixequem ben d’hora, ben d’hora sense manies ni retrets, creieu-me, som un País imparable” Josep Guardiola entrenador del FCBarcelona, entrega de la medalla d’or del Parlament de Catalunya.



Marc Barniol
Militant de la JNC Sabadell

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.