divendres, 25 de juny del 2010

MANIFEST DE LA JOVENTUT NACIONALISTA DE CATALAUNYA I DONA-JOVES NACIONALISTES PER A LA IGUALTAT DAVANT DEL 28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL GAI, LESBIÀ, BISEXUAL I TRANSSEXUAL.

Davant de la celebració del 28 de Juny del 2010, dia Internacional de l'Orgull Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual (LGTB) , la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i l'associació juvenil DONA-Joves Nacionalistes per la igualtat  

MANIFESTEM: 

-  Que a data d'avui, després de més de 40 anys dels disturbis de repressió cap a persones LGTB en el  bar Stonewall, i malgrat els avenços legals que s'han fet en el camp del matrimoni i l'adopció de parelles homosexuals, així com en la llei d'identitat de gènere, encara hi ha moltes situacions de discriminació social i casos d'homo-bi-trans-fòbia a la nostra societat. 
-  Que malgrat aplaudir les bones iniciatives legals que s'han dut a terme en el darrers anys com ara la creació d'un fiscal centrat en els delictes homofòbics (cal recordar que fins ara, les agressions per homofòbia no quedaven registrades i eren merament considerades simples baralles sense que quedés especificat el motiu) o bé amb l'embrionària llei de drets per a les persones LGTB i per l'eradicació de l'homofòbia , la lesbofòbia i la transfòbia, encara hi ha moltes desigualtats que han de ser abordades en el terreny social.  

-  Que un exemple d'aquestes discriminacions socials és que encara hi ha situacions de bullying homofòbic a les escoles, l'augment de denúncies per violència homòfoba, discriminacions laborals cap a persones transsexuals o traves administratives en el procediment d'adopció per part de parelles del mateix sexe, a tall d'exemple.  

-  Que centrant-nos en temes d'actualitat, condemnem rotundament la notícia sobre clíniques psiquiàtriques a Catalunya que "curen la homosexualitat". La homosexualitat no és una malaltia, com reconeix l'OMS des de l'any 1990. Esperonem doncs a la Direcció General de Recursos Sanitaris de la Generalitat a seguir investigant aquest afer i a que es prenguin les mesures pertinents sobre aquesta mala praxis mèdica.  

-  Que animem als i les joves de Catalunya a treballar en l'àmbit quotidià i en el dia a dia per eradicar l' homo-bi-trans-fòbia, així com en la participació dels diferents actes convocats en commemoració del 28-J

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.