dimarts, 1 de desembre del 2009

Conmemoració del dia Mundial de la SIDA







Catalunya, 1 de desembre del 2009


Malgrat els avenços i les iniciatives que s’han dut a terme per abordar l’epidèmia del VIH i l’estabilització del nombre de casos, cal assenyalar que encara hi ha moltes persones portadores del virus que encara no són conscients de ser-ho i que, per tant, cal redoblar esforços, especialment en l’àmbit educatiu i en el camp afectivo-sexual i en l’ús del preservatiu com a eina per evitar malalties de transmissió sexual.

Per tot això, davant del dia internacional de lluita contra la SIDA, DONA-Joves Nacionalistes per a la Igualtat i la Joventut Nacionalista de Catalunya manifesten:

- És necessari que des de les diferents institucions, poders públics i associacions, es conscienciï la població que la SIDA no és, malauradament, una malaltia del passat, i que encara està present en la nostra societat. És important doncs, que no s’instal•li a la nostra societat i entre la joventut catalana una falsa sensació de superació, de llunyania de la malaltia. La SIDA està present i som nosaltres els i les que no hem de baixar la guàrdia i protegir-nos d’ella.

- És molt important acabar amb la por, el rebuig i la ignorància davant aquesta malaltia per tal d’assolir que les persones portadores del VIH puguin trobar feina, assistir a instal•lacions públiques i portar un dia a dia sense cap tipus de discriminació cap a elles. És bàsica la informació a la societat civil sobre aquesta malaltia per tal d’acabar amb la imperant desinformació i evitar així situacions d’estigmatització i rebuig.

- Animem els i les joves a tenir relacions sexuals amb precaució, fent ús del preservatiu, i, a la vegada, a fer-se periòdicament analítiques de control sobre les malalties de transmissió sexual per tal d’acabar amb els indicadors que rebel•len que una de cada tres de les persones infectades pel virus ho desconeixen i que per tant, no poden iniciar el tractament amb major efectivitat.

- Aplaudim els avanços científics en el tractament de la malaltia que ha fet millorar l’estat i l’evolució de les persones amb VIH, així com ens congratulem de l’existència de les associacions i institucions que durant tants anys porten dedicant-se a la recerca mèdica o bé a l’acompanyament i assessorament de les persones seropositives i esperem que, a part d’aquesta millora quotidiana, hi hagi ben aviat un gran avenç científic que permeti eradicar el virus.

Avui, dia 1 de Desembre, DONA-JNI i la JNC vol dir amb veu forta i clara que en la lluita contra la SIDA és necessària una joventut conscienciada i compromesa en eradicar la malaltia i en trencar tòpics i tabús que estigmatitzin les persones portadores del virus.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.