dijous, 15 de novembre del 2007

La refundació del catalanisme: una veritable etapa emprenedora

El Secretari General de CDC, Artur Mas, pronunciarà una conferència el proper dimarts 20 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671) per tractar l'aposta de Convergència Democràtica de Catalunya per refundar el catalanisme i, al mateix temps, ser la Cas Gran del Catalanisme. La conferència porta com a títol "El catalanisme, energia i esperança per a un país millor".

Els màxims dirigents del partit porten des del 6 d'octubre assistint a les diferents seccions locals de CDC de tota l'àmplia extensió de Catalunya per tal d'explicar a la seva gent, als seus afiliats, en què consisteix verdaderament el projecte.

Aquí a Sabadell va intervenir el secretari executiu de CDC, Francesc Homs i Molist, el qual ha estat un dels ponents del nou estatut i un dels màxims ideòlegs de la Casa Gran del Catalanisme, el passat 23 d'octubre.

La majoria dels presents a la xerrada en vam sortir molt engrescats. Aquest és un projecte innovador, ambiciós, arriscat, però molt oportú.

L'aposta de refundar el catalanisme s'adeqüa perfectament a la realitat social, ja que el discurs del catalanisme polític ideat al segle XX ha trobat el seu punt final; per molt bo que fós en la seva època de creació, ara mateix ja no té cabuda en la societat catalana. Per això s'ha decidit reformular el discurs i la metodologia del catalanisme.

Ara que ja s'ha explicat el projecte a tota la militància de CDC, ve la part més difícil d'actuació, que és explicar-lo i difondre'l de forma entenedora a tota la societat catalana desmotivada i renyida amb l'activitat política duta a terme en aquests últims anys. I, per això, creiem que des de les modestes posicions que ocupem les seccions locals tant de CDC com de la JNC hem de saber explicar al nostre entorn social en què consisteix i es basa el projecte, quines són les seves veritables finalitats i objectius, és a dir, quins reptes i oportunitats volem dotar la Catalunya del segle XXI.

Les propostes del nou catalanisme presentat per CDC seran concretes, amb la finalitat de regenerar i engrescar la vida pública merament catalana.

Ara és l'hora de la veritat! L'Artur Mas i l'equip ideòleg que han dissenyat el projecte se la juguen molt en la nova tasca que justament acaben d'encetar. Per això, des de la JNC de Sabadell recolzarem en les nostres majors possibilitats el nou projecte, perquè creiem que és el millor projecte que se li pot atorgar al nostre país, Catalunya, amb un discurs molt més sobiranista.

A partir del 20 de novembre, Convergència Democràtica de Catalunya inicia una nova etapa. Una veritable etapa emprenedora i sobiranista.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.