diumenge, 18 de novembre del 2007

La JNC del Vallès Occidental-Sabadell ha realitzat una Jornada de Formació amb èxit contrastat

El passat dissabte 17 de novembre la JNC de la comarca del Vallès Occidental-Sabadell es va agrupar per dur a terme una jornada de formació comarcal, degut a la constant incorporació de militants que l’organització ha sofert a la comarca vallesana durant aquest darrer any.

La trobada va tenir lloc a Castellar del Vallès, recompensant d’aquesta manera la gran feina que l’organització local està realitzant, i també per animar i recolzar Convergència i Unió de Castellar del Vallès després d’haver perdut les eleccions municipals passades de forma inesperada.

La jornada es va iniciar a les 10.30 hores i va comptar amb la presència de 18 militants provinents de diverses poblacions que conformen la comarca (Sabadell, Castellar, Barberà, Palau de Plegamans, Sant Quirze, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Cugat ).

El primer torn de paraules va ser a càrrec de l’actual regidora de CiU a Castellar del Vallès i ex-alcaldessa de la població, Montse Gatell. De la seva intervenció en destaquem l’encoratjament que ens va transmetre a els assistents a la sala per a seguir treballant per el bon funcionament i expansió de l’organització, per el municipi i per el país, Catalunya.

En la mateixa taula parlamentària hi havia el Jordi Taló, cap local de la JNC de Castellar, i el Marc Pallarès, responsable d’activisme i militància de la comarca. Els dos van intervenir per explicar com transcurriria la jornada, i exposant els motius pels quals es va decidir emprendre.

Després de la inicial explicació donada, es va començar a transcorre la jornada de formació, presidida i desenvolupada pels responsables de l’Àrea de Militància i Participació de la JNC, Àlex Gallo i Eugènia Vilamitjana.

Primerament els dos ponents van entregar a cada militant present un recull de fulls de paper on s’incloïa la història i els orígens de la JNC, què és i quina ideologia té l’organització en tots els aspectes, com actúa i està implantada territorialment, com s’estructura, i quina ha de ser la funció de cada militant tant a nivell local com a comarcal i nacional.

El primer pas va ser una exposició oral per part de cada nou militant incorporat durant el darrer any i escaig. D’aquesta manera el que es pretenia era esdevenir una jornada més entretinguda, divertida i participativa, però com a element principal conèixer a tots els militants de la comarca, exposant individualment les inquietuds i les causes que van provocar l’ingrés a la JNC, i el que desitja i espera rebre cada militant de la seva integració.

Superada exitosament la primera part de les presentacions, llavors els dos ponents van prendre la paraula tot explicant i seguint pas a pas els diferents apartats inclosos dins el temari.

Com a anècdota curiosa i divertida va ser la formulació d’un mapa de posicionament, en que cada militant havia de situar entre els quatre eixos els diferents partits polítics que tenen representació en el Parlament, i també l’estipulació gràfica-ubicativa de la JNC i d’un mateix. Els eixos eren diferenciats entre catalanisme i espanyolisme, i entre dreta i esquerra. Com a conclusió general se’n pot extreure la gran avinentesa ideològica que tenim tots plegats, i el compartiment d’una gran entesa en relació a l’ubicació de la JNC i d’un mateix en el mapa gràfic.

El temari finalitzava amb la solució escrita de preguntes tipus-test que cada militant havia de respondre. Aquí va ser on es va poder comprovar qui havia estat atent i qui no. D’aquesta manera es va poder constatar que tots els presents van estar atents, ja que no varen fallar cap pregunta.

Donada per acabada la jornada de formació, la cloenda va ser a càrrec del Vicesecretari general d’Acció Política de la JNC, Gerard Figueres. Rebut amb forts aplaudiments pels assistents, demostrant-li el nostre agraïment per tal d’estar present a l’esdeveniment, ell va començar el seu parlament parlant de la funció que exerceix la comarca del Vallès Occidental en el sí de l’organització a nivell nacional. També va explicar la situació en la que es troba Catalunya enfront la reiterada incompetència i inoperància espanyola, ben exemplificada amb el caos ferroviari que viu Catalunya en l’actualitat. Per això, la JNC com a referent político-juvenil català ha de liderar les reivindicacions provinents del moviment juvenil, convocant a tots els assistents la seva participació a la manifestació que es celebrarà el dia 1 de desembre a Barcelona per tal de mostrar la disconformitat que tenim els catalans envers la forma de gestió espanyola.

Finalitzada la jornada de formació, els participants van realitzar un dinar de germanó a una masia propera a Castellar del Vallès per tal d’entablir converses amistoses fora de l’àmbit estrictament organitzatiu.

P.D.: Com a cap local de la JNC de Sabadell em permeto la gosadia de felicitar i agrair a tots els militants de Sabadell que van desplaçar-se fins a Castellar del Vallès, deixant en un lloc ben alt la nostra formació local dins l’àmbit comarcal. I més sent un dia tant difícil com és dissabte i una hora tant costosa com és a les 10 del matí.



9 comentaris:

Anònim ha dit...

Esteu fets tots uns grans burgesos! Mare meva, quina gràcia! ;) Des de ben jovenets ja us ensenyen a vestir bé i a anar ben mudats i donar bona imatge! Això és el que compte, sobretot, bona imatge! JaJaJa!
El de la bufanda s'assembla a un aristòcrata francès de segle XIX, solament li falta el bigoti típic de l'època, com el que portava Dalí.
Un altre, aquell que va amb armilla negre-grisa, el més gran de tots, sembla un xicot que no ha trencat mai cap plat, un xicot de bona casa.
I podria continuar....
Vinga, continueu fent negoci amb Catalunya

Anònim ha dit...

Doncs el de la bufanda és el meravellós Cap Local de Sabadell!! Així que imagina't com va el tema Marius!!

P.D: lo de meravellós va amb ironia .....

Anònim ha dit...

Bon dia, crec que la notícia és correcte, i si és criticable per anar vestit bé, no tè res a veure amb política. Si els comentaris són crítiques per millorar la política em sembla fantàstic, però si han de ser per la manera de vestir, sincerament sous penosos!! A més, el cap local, és una persona excel·lent no com altres!

Anònim ha dit...

Què tal amics!

Cada dia que passa em sorpreneu més amb certs comentaris...
Però bé, a mi m'agrada molt que respongueu els meus escrits, ja que així ens divertim tots una mica, i esteu entretinguts una llarga estona escribint comentaris molts trascendentals per l'existència humana.

Tal i com heu dit, el cap local de la JNC de Sabadell és el que porta bufanda, i jo sóc el cap local. Per tant, sóc aquell aristòcrata francès que va amb bufanda. Sóc familiar del Napoleó Bonaparte i, per això, encara mantinc les tradicions culturals i ancestrals de la meva estimada família! xD!

M'ho agafo a riure perquè em feu veritable pena. No se qui sou, ni tampoc se si em coneixeu, però criticar a un perquè porta bufanda a meitat del mes de novembre (estavem ben bé a 5º) és completament penós.

És que encara no hi trobo la lògica, però bé us animo a que seguiu així per la vida que arribareu molt i molt lluny! ;) Endavant patriotes!

Oriol Ristol

Anònim ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anònim ha dit...

El sabadellenc que ha escrit "criticar per vestir bé", No no senyor, aixo no es vestir bé. Això és fer el ridícul però bé. El tema no és la roba, el tema és que rere aquest roba s'hi amaga aquesta ideologia cutre, de què fantàstics que som, tenim la veritat absoluta; som patètics en realitat

Adéu

Anònim ha dit...

Sincerament Anònim, passat un dia pel local i en parlem! Jo per feina he d'anar de traje, per nassos, tambè serè criticat per això? I tu ens dius patètitcs? i tu qeu fas per canviar la realitat? tu k fas pel país?

Anònim ha dit...

Jo no estic parlant d'anar amb traje o no, per feina o no. Això pel que veig no és un dia de feina i la bufanda o el xaleco repelent no té res a veure. A mi particularment m'és ben igual la roba, es una imatge que doneu, no té a veure amb la roba .
Segon no sé on està aquet local del què em parles xD. Tercer, no saps si jo faig o no faig coses pel país, que no tingui els mateixos pensaments que tu no vol dir que no faci res per ell.

Tot i axí salutacions cordials

Oriol ha dit...

Oriol,

gràcies per haver entrat al bloc a dir la teva i evidentment que pots recollir la notícia, no deixa de ser riícul la situació que varem viure ahir al Senat.

per cert, et lincaré al meu bloc.
Que vagi bé!

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.