dimarts, 6 de novembre de 2012

La JNC Sabadell present al col·loqui amb Vicenç Villatoro


Ahir dia 5 de novembre Convergència i Unió de Sabadell va organitzar un col•loqi amb Vicenç Villatoro, President de l'Institut Ramon Llull, acompanyat pel cap de llista de CiU per la nostra ciutat, Carles Rossinyol, per debatre sobre com tenir un Estat Propi beneficia de forma directa a la Cultura.
 
El recull de les millors frases que el ponent va dir i que permeten entendre la clau del missatge expressat serien:
 
"Em de tenir un estat propi perquè una cultura no pot sobreviure avui sense els mecanismes oficials de l'estat".
 
"Arribem a crear TV3 deu anys més tard i la cultura catalana ja no hi seria".
 
"Necessitem un estat propi perquè l'Estat espanyol no ha volgut ser el nostre estat, ha renunciat a ser-ho per raons ideològiques que rebutgen protegir la nostra cultura".
 
"Quan definim una cultura, pot fer-se de dues maneres, per la llengua o el territori, tot el que es faci a Catalunya o en català serà de la nostra cultura. Definim com la definim, Espanya com a estat s'hi ha negat, sent la nostra llengua l'exemple que més ho mostra".
 
 
"L'institut Ramon Llull ha demanat l'entrada a la EUnic però ens rebutgen per no ser un institut nacional, es veu que no tenim Estat. Què hem de fer? Doncs tenir un Estat ja que el Institut Cervantes tampoc vol cedir-nos una plaça i el que ha impedit la nostra entrada. Així que no només no ens hi porten sinó que ens hi veten."
 
 
"El català al món no aspira a que es faci cua per aprendre’l si no que els EUA es facin bons estudis de català per fer traduccions i investigacions de categoria a nivell acadèmic".
 
"La cultura es busca centralitzar a Madrid per acumular cap a la capital la recerca del talent per concentrar ells el capital humà, fet que perjudica als catalans en quant veiem la nostra vàlua discriminada per no ubicar-se al punt neuràlgic que ens han determinat".
 
"El poder polític català i les institucions catalanes en matèria de cultura tenen responsabilitat sobre la feta en català i també la feta a Catalunya, així doncs, una doble responsabilitat".
 
“És molt difícil fer el referèndum, però més encara no deixar fer-lo”.
 
"El President Mas va fer molt bé de dir-ho; això no té marxa enrere".
 
"No definim el nostre poble segons on es neix , el color que tens o la cultura que prediques sinó per la llengua que parles i com t'adaptes a aquesta. Aquí la llengua es tan importat que fa oblidar tot lo altre, és un gran actiu de Catalunya, un model que sempre pot incloure i pocs són els motius per excloure".
 
A nivell més personal, va expressar com es sent i el perjudici que pot generar amb la cultura política europea;
 
 
"El nom de nacionalisme a Europa vol dir una cosa que nosaltres no som. El que nosaltres som encara no té nom i és per això que fora de Catalunya evito dir que sóc nacionalista català".
 
 
"Em descric com a liberal-llibertari i veig la independència com a instrument i no com a objectiu".
 
I per últim va afegir: "Ens governarem molt millor nosaltres que no pas si ens ho fan des de fora".

 

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.