dijous, 8 d’abril del 2010

III Sopar Tertúlia


Ahir dimarts 7 d'abril, es va dur a terme el III Sopar Tertúlia de la JNC de Sabadell, amb Carles Campuzano, diputat al Congrés de Madrit.

La desena de militant de la JNC, va poder conversar amb Campuzano sobre diversos temes, però es va centrar en tres temes principalment: Supressió del Servei Militar Obligatori, Llei de Dependència i la Desafecció Política.

Campuzano, va explicar tot el procés que va dur a terme la supressió de la mili. Com des de la JNC es va plantejar aquest repte, que era un clam dels joves de catalunya de finals dels 80's i 90's. Us recomenem el web http://www.sensemili.cat/ on s'explica tot el procés i podeu trobar les opinions dels principals actors del procés.

Sobre la llei de dependència, es va posar de manifest, les llacunes que la propia llei té, partint de la base que és una norma tremendament burocràtica, que deixa, en molts casos, de banda, els casos concrets, tenint en compte, que la situació de dependència és un cas concret i únic en cada cas. Però un dels factors més clamorosos, és que el Govern de Catalunya, no va desenvolupar la seva pròpia llei i només es va limitar a adaptar la llei espanyola.

En quant a la desafecció política, vam poder establir una debat molt interessant, una de les bases per a la recuperació de l'interés públic en la política, és perqué els militants de base, siguin actius, la gent ha de veure que la política és quelcom normal i necessàri. La gent, s'ha de sentir identificat amb els polítics, els polítics no son éssers eteris, son ciutadans normals i corrents, que han fet un pas endavant, per defensar unes idees i liderar un país.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.