divendres, 9 de maig de 2008

Llibertat Franki!

Com a ciutadà em sento totalment indefens i desprotegit davant la justícia tutelada i controlada per l'Estat espanyol.

L'empresonament del jove terrassenc Francesc Argemí, conegut com a Franki, m'ha fet saltar l'alarma interior i m'ha fet dubtar de si veritablement estem immersos en una democràcia real i nítida. Una democràcia higiènica. I la resposta és ben clara. L'Estat espanyol encara no s'ha modernitzat i continua governada sota les regnes d'aquells fatxendes que empresonen a tot aquell que no és del seu gust, encara que sigui per veritables tonteries. Podriem dir que estem immersos en una dictadura jurídica.

És totalment inadmissible i inacceptable que un jove que despenja una bandera espanyola d'un ajuntament, com és el de Terrassa, per simple acte reivindicatiu, sigui condemnat a complir una pena de presó de dos anys i set mesos per cometre aquest "delicte"! Que ja veieu quin delicte! Despenjar una bandera espanyola d'un domini públic.

Doncs, d'aquest fet l'estat de dret espanyol li aplica ultratge a la bandera espanyola. Quan sents l'acte que ha protagonitzat penses que li cauran 1000 € de multa i cap a casa, com a tots els països. Doncs no, dos anys i set mesos de pena de presó!

Encara me'n recordo quan l'any passat el Real Madrid va guanyar la lliga, uns ciutadans de Reus afeccionats al Real Madrid es van dirigir a una plaça cèntrica del poble a celebrar la consecució del títol. En aquesta plaça hi havien dues senyeres penjades, que eren de domini públic, i aquests afeccionats van despenjar les dues banderes i les van cremar!! Per la vostra informació, a aquests brètols no els hi ha passat absolutament res, ni una visita de la policia a casa. I ho van fer amb la cara descoberta. És a dir, que saben qui són. I no els hi ha passat res, absolutament res!

D'això se'n pot dir que la societat és igual davant la llei? Mentida podrida! No us creieu mai aquesta falsetat! Ens intenten vendre un ideal que escasseja per tots els costats.

Actualment, també s'estan processant l'ex-alcalde d'Andratx i els seus ajudants, acusats de cedir espais urbanístics de protecció medioambiental, enriquir-se amb diner públic del contribuent, falsejar documents municipals per benefici econòmic propi, etc.... S'especula que se'ls hi caurà una pena de presó al voltant dels dos anys, menys que el Francesc Argemí, que simplement ha despenjat una bandera.

També me'n recordo d'un tal cantant anomenat Farruquito. Sabeu què va fer aquest personatge? Aquest personatge tan "il.lustre" de l'espanyolisme profund i la salsa rosa va atropellar a un vianant que atravessava un pas de zebra i li va causar la mort. Aquest tal Farruquito conduia el cotxe a gran velocitat per via interurbana, sobrepassant amb escreix el límit màxim, es va donar a la fuga tot saben que l'havia atropellat greument, no tenia ni tan sols carnet de conduir, i ell i la seva familia van culpar al seu germà menor d'edat de ser el culpable de l'accident. Amb tot aquest historial només us dic que ha estat menys d'un any a la presó, si bé em sembla recordar. I imagineu-vos com és la puta justícia espanyola que dictamina més del doble de pena per una persona que despenja una bandera espanyola d'un domini públic que una altra que assassina un ciutadà que caminava civilitzadament, es dona a la fuga, no tenia carnet i culpa al seu germà de l'assassinat! Això és increïble!

Cada dia que passa em sento més fort i amb més ganes de cridar: Independència de Catalunya ja!!

Oriol Ristol i Espinosa

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.