dimecres, 26 de març del 2008

Josep Benet ens ha deixat. Que en pau descansi

Una de les persones més importants per a Catalunya en l’època de la transició ens ha deixat per sempre. És una pena que aquelles persones que s’han compromés veritablement amb Catalunya i la seva lluita nacional ens deixin i no tornin mai més.

En Josep Benet quedarà en el record per ser la persona que ha obtingut un major suport civil per a ser senador. Més d’un milió de vots provinents de Catalunya li van dipositar el seu suport per fer-lo proclamar senador. I no va decepcionar a ningú dels seus votants. Va exercir aquest càrrec amb una gran dignitat i admiració.

Ell és una de les personalitats més recordades d’aquella època del PSUC. Tot i la seva ideología en certes parts diferenciada de la de CDC i la moció de censura que va presentar al Parlament de Caralunya amb la finalitat d’enderrocar el govern presidit pel Jordi Pujol, ningú li pot discutir la seva ferma defensa del catalanisme polític, i tampoc se li pot rebatre la seva figura de representació d’aquest moviment i ideología política.

Encara fa més pena i se li té més enyorança quan darrerament estava en plena acció pública i política. Ja tenia redactat el seu llibre de memòries sobre la seva vida dedicada al servei del país, Catalunya. I en aquestes últimes eleccions, les generals, havia redactat una carta en la que transmetia el seu vot personal cap al Josep Antoni Duran i Lleida, lloant la seva figura i la seva manera de fer política.

És per això que la JNC de Sabadell mai deixarà de recordar la seva figura com a polític i com a historiador, que és com li agrada que el recordem, amb una vida dedicada plenament al servei nacional de Catalunya.

Mai t’oblidarem! El teu camí i els teus passos ens serveixen de guia per tal d’encaminar-nos cap a l’alliberament nacional de Catalunya.

Sempre estaràs en la nostra ment, Josep!

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.