diumenge, 2 de desembre del 2007

700.000 ciutadans assisteixen a la manifestació per reivindicar el dret a decidir i en contra el caos ferroviari

A les 16.00 hores del dissabte 1 de desembre ja s’estaven donant cita a la Plaça Catalunya de la ciutat de Barcelona les primeres personalitats del panorama polític català assistent a la manifestació i la societat civil que hi acudia per tal de mostrar el seu rebuig per la situació ferroviària que pateix el nostre país, Catalunya, reclamant d’aquesta manera el traspàs de les Rodalies RENFE, ara per ara gestionades per l’Estat Espanyol, però amb la voluntat de que siguin administrades per la Generalitat de Catalunya.

La plataforma que ha organitzat la manifestació, Plataforma pel Dret de Decidir, i mitjans de comunicació de premsa escrita de Catalunya ja pronosticaven una forta presència de la societat civil catalana, però el que ningú es temia és que els ciutadans catalans, vinguts desde tots els territoris de Catalunya, responguéssin de tal manera com ahir va succeir. Segons fonts de l’organització, es va calcular una xifra total d’assistència de 700.000 persones, mentres que les fonts policials apuntaven a una presència de 200.000 persones, evidenciant que la versió policial es queda curta, ja que ahir es varen aplegar molts més ciutadans dels que pronostiquen les dades policials.

Per damunt de tot, cal destacar l’èxit espaterrant i la massivitat que va tenir la manifestació, fins al punt que els membres de l’organització i la mateixa plataforma organitzadora es van veure desbordats envers la forta assiduïtat de manifestants que anaven venint constantment en el pas del temps.

El fet de tanta massivitat concentrada a la manifestació desprèn una conclusió del tot indubtable: el desencant en què gran part de la societat catalana diposita en relació a tot allò que té control directe per l’administració pública espanyola i en la mala gestió i excessiva supeditació que el Govern de Catalunya té sobre les ordres dictades i provinents d’Espanya.

La societat civil catalana ha respòs i, per tant, havent complert la seva funció de queixa i reclamació, cal veure com els governants catalans contrapresten i responen les clares pretensions comunicades per la ciutadania de Catalunya, vetllant respectivament els interessos dels d’aquí i no obeir les ordres dels d’allà. S’hauran d’analitzar detingudament tots els gestos, insinuacions i decisions que emetin els tres partits polítics que governen conjuntament. Cadascún amb una ideologia diferenciada i amb una posició al respecte del dret a decidir que divergeix en la majoria dels aspectes.

Com era d’esperar, la JNC de Sabadell ha assistit a la manifestació en massa, escenificant una més que notable presència dels nostres militants.

Anècdotes i fets destacables:

- La representació més abundant de diputats i personalitats polítiques ha estat la que ha presentat CDC, afegint-s’hi la majoria dels diputats pertanyents a UDC, que s’han unit a la pancarta que introduïa CDC.

- Sense comptar la representació política que ha arreplegat cada partit, la delegació de militants i simpatitzants que ha presentat un major nombre, amb una gran diferència respecte l’anterior, ha estat la de CDC conjuntament amb la JNC.

- Destacar la forta presència de banderes de la JNC i la minoritària o quasi inexistent de les JERC o les JEV-JIC.

- Segons fonts del diari AVUI, la pancarta més grossa que va desfilar durant la manifestació va ser la que va portar la JNC.

- Presència de dos expresidents de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i dos expresidents del Parlament de Catalunya, Joan Rigol i Heribert Barrera.

- Totalment destacable el gest de generositat que les personalitats polítiques han realitzat, quedant-se en el tercer bloc de la manifestació, i més endarrere i tot, i deixant pas a la pancarta principal representants de la societat civil, periodistes, intel.lectuals, representants culturals, escriptors, actors, etc....

- Tal i com van notificar dies anteriors, cal destacar la negativa del PSC a no adherir-se a la manifestació, com tampoc ho han fet la representació sindical de Catalunya, CC.OO. i UGT, de forma incomprensible.

- Davant la no-adhesió del PSC a la reivindicació d’ahir, dos dirigents històrics d’aquest partit, Pasqual Maragall i Jaume Sobrequès, no van fer cas a la decisió que va prendre el PSC i van decidir manifestar-se, ocupant fins i tot posicions avançades .

- Unió de Pagesos sí que aplega una notable representació.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies a tots per anar, per ajudar, per col·laborar, per treballar cada dia pel país !!

Gràcies de veritat

Bego

Àlex ha dit...

no sens pot oblidar mai la imatge desde dalt de la via laietana plena d'estelades fins vora el mar.

Àlex

Anònim ha dit...

Ja era hora que els catalans sortíssim al carrer!!!

Visca Catalunya!!

Anònim ha dit...

Gran manifestació!

El passat dissabte vam transmetre la voluntat que tenim de que s'efectuï una millora en el funcionament de les rodalies RENFE.

Jo sóc usuari diari de RENFE, perquè després diguin dels convergents, i cal una millora total i una renovació de la maquinària utilitzada.

Hem de fer sentir la nostra veu, i per més que ens critiquin tertulians de pa sucat amb oli, nosaltres (els catalans farts de tot el que està passant) hem de seguir reivindicant el que ens pertany!

Salutacions!

Oriol Ristol
Cap Local JNC de Sabadell

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.