dilluns, 17 de setembre del 2007

La casa gran del catalanisme

Sembla mentida, però la vida identitària de Catalunya està en hores baixes. Què se n'ha fet de l'esperit de 1979? És ben fàcil, el catalanisme està perdent pistonada. Qui en són els culpables? Segurament tots en tenim la nostra part de culpa. O és que el catalanisme no el formem cada un que viu a Catalunya?

Ara, més que mai, hem de fer un esforç de gran abast i intentar que el sentiment de ser catalans ens empenyi a sentir-nos orgullosos de les nostres institucions, de les nostres infraestructures, de la nostra societat, del nostre país. Hem de ser capaços d'unir-nos, de ser encara més forts. O potser ens pensem que els problemes actuals ens els solucionarà Madrid o un govern que depèn més del carrer Ferraz que dels catalans? “Fets, no paraules” deia en Montilla. On són els fets? No n'hem vist cap. I les paraules? Massa que n'hem sentit.

Sense pressa, però sense pausa. No tinguem por. Però, aixó si, no tenir por no vol dir tirar la casa per la finestra com va fer el Sr. Carod farà escassos dies de fer un referèndum d'autodeterminació l'any 2014. No se què s'ha pensat aquest ara. Les coses es fan per pams i no per polzades.

Siguem clars: volem una majoria sobiranista? Sí. Doncs, treballem-hi. Però d'una forma rigurosa i realista.

L'objectiu està molt clar: la independència. I el camí? Ho està tant? Crec, sincerament, que no. Encara ens queda molt per fer. Per això, hem de saber aglutinar totes les sensibilitats catalanistes i no catalanistes – fer que es puguin sentir còmodes amb el nostre projecte de país -, siguin del color que siguin, siguin del partit que siguin. Hem de saber, també, agrupar tota la gent immigrada i que tant d'important és avui dia per al nostre país. Un cop tinguem ben segellada la nostra identitat, quan realment sapiguem qui som i cap a on volem anar, llavors estarem preparats per a qualsevol cosa, llavors no ens podran tallar les ales.

Catalans i Catalanes, ara és el nostre moment!

Visca Catalunya Lliure!!!

Oriol Giménez Gómez
Militant de la JNC de Sabadell

1 comentari:

Oriol Martín ha dit...

Felicitats per l'article! Felicitats pel blog.

Seguiu així, ànims i endavant!

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.