divendres, 16 de setembre del 2011

Onze de Setembre: la Diada Nacional de Catalunya

La Diada Nacional de Catalunya és, per definició, una commemoració reivindicativa, ja que recorda com Catalunya va perdre les seves llibertats nacionals aquell tràgic 11 de setembre de 1714 i com, malgrat tot, el poble català continua existint i continua lluitant amb energia i empenta per tal que allò que aleshores se’ns arrabassà ens sigui retornat i, així, es faci justícia.

Enguany hem viscut una Diada més reivindicativa que mai: la sentència del TSJC i la reforma de la carta magna espanyola són els dos fets més recents que evidencien que, dins d’Espanya, tot allò que representa la nació catalana està en perill; els catalans cada dia ho veiem més clar. Aquests fets no són més que la continuació d’una forta onada de catalanofòbia que ens arriba des de l’altra banda de l’Ebre i que procura fragmentar la nostra societat, marginar la nostra llengua i ofegar la nostra economia amb la finalitat d’eradicar les aspiracions nacionals catalanes i mantenir el nostre poble sempre subordinat a l’Estat que ens reté la sobirania.

La resposta del poble de Catalunya, però, no s’ha fet esperar: aquesta Diada ha estat marcada per una reivindicació nacional d’allò més crispada i multitudinària: els crits exigint la independència i l’escola en català han estat més forts i més nombrosos que mai i les Estelades abundaven extraordinàriament a tots els actes, marxes i manifestacions que s’han dut a terme arreu del Principat durant els dies 10, 11 i 12 de setembre d’enguany.

CiU i la JNC no ens hem quedat al marge de tot això i, com a partit i joventut de govern que som en l’actualitat, hem estat presents a tots els esdeveniments que, durant aquests dies, han retut homenatge al passat i han marcat les pautes per dibuixar el futur del nostre país. Polítics i intel•lectuals d’ideologies oposades han deixat de banda les seves diferències per fer un crit conjunt en defensa de la llengua i la dignitat nacional d’aquest petit gran país que és Catalunya. CiU, la JNC i tot el poble català hem demostrat i continuarem demostrant que la nostra nació no es rendeix ni es rendirà mai. Com diu el nostre himne nacional: Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena!!!

J. Xavier Pradas

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.