dijous, 3 de març de 2011

Consell Nacional del 26 de febrer a Terrassa

El passat dissabte 26 de febrer, es va celebrar el primer Consell Nacional de la nostra organització després de la victòria a les eleccions del Parlament i del 16è Congrés Nacional a Seva. Aquest Consell Nacional es va dur a terme al Vapor Universitari de la ciutat de Terrassa amb molta solvència i èxit en la organització per part dels nostres veïns comarcals.

Fent referència a la nostra comarca, no puc obviar que aquest Consell Nacional ha tingut especial importància i transcendència, ja que ha suposat: l'estrena de l'Oriol Martín com a president del Consell Nacional i de la Núria Ramón com a membre de la mesa.

Pel que fa al contingut del mateix Consell Nacional cal destacar la presentació de l'Informe polític de l'activitat sectorial de la JNC per part del president Figueras, que ens va mostrar la seva satisfacció pel creixement de la militància, la futura publicació del llibre de la història de la JNC, la creació d'un Comitè electoral per garantir la presència de la JNC a les llistes de les Eleccions Municipals del 2011, la obtenció per primera vegada a la història de la Presidència de la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya i finalment va anunciar l'organització de futures visites al Parlament. 


Posteriorment, es van presentar les propostes de resolució per part de consellers nacionals d'arreu del territori, cal destacar que algunes van patir les modificacions habituals fruit del debat que suposa un Consell Nacional de la JNC. Tenint en compte aquest fet, m’agradaria destacar que com en cada Consell Nacional, tant en el debat de les propostes de resolució com en les votacions, la JNC va donar exemple d’organització democràtica, plural i transversal on els seus membres, representants de tots els territoris del Principat, proposen idees i punts de vista per millorar la qualitat de vida dels catalans i  avançar cap a l’Estat propi.

Tot seguit, el Pol Lliró, membre del CEN i antic responsable de campanya de les eleccions del 28 de Novembre del 2010 , va fer una breu valoració dels resultats d'aquestes pels assistents al Consell.

Finalment, l'Oriol Pujol, president del grup parlamentari de CiU i secretari general adjunt de CDC, i el Josep Rull, membre de la Mesa del Parlament i alcaldable de la ciutat de Terrassa, van fer la cloenda del Consell Nacional. L'Oriol Pujol en el seu discurs va condemnar la repressió a les revoltes del nord d'Àfrica, va demanar comprensió per les reformes iniciades per l’actual govern i va defensar que en els anys anteriors al tripartit s'ha fet país i s'han fet passos ferms cap a la llibertat nacional catalana, "ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí, i ja no marxarem!" va dir citant una cançó dels Manel. LLavors el Josep Rull va afegir que són temps difícils i que la classe política ha de ser més empàtica que mai, va fer una defensa de l'alternança democràtica “amb esforç, humiltat, proximitat i dedicació hem aconseguit que avui sigui possible una majoria nacionalista allà on mai fins ara havia estat possible" va sentenciar. A més a més va argumentar que els Ajuntaments també són autogovern i va mostrar el seu orgull per la JNC indicant que aquesta serveix per estendre la consciència nacional catalana i que tots junts hem de conduir al país cap a una darrera transició que ens porti a la plenitud nacional.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.