dijous, 10 de març del 2011

JOVES + CIU = CANVI Refundació del col·lectiu local de Cerdanyola



El passat divendres 4 de març, es va produir la refundació del col·lectiu local de Cerdanyola. Aquest esdeveniment, en vigilies a les properes eleccions municipals del maig del 2011, va demostrar la vinculació dels joves de la ciutat i de la comarca amb el projecte polític que encapçalarà l'Alfons Escoda per als propers 4 anys i que pretran portar el canvi a la ciutat.

L'acte va ser tot un èxit amb molts assistents, amb la presencia de la premsa local i amb el ple suport de la JNC ja que van assistir a aquesta refundació una majoria dels membres del CEN com el cap de la regió 1 Jordi Marqueño, la vicepresidenta de l'organització Marta Pascal i el president i diputat del Parlament de Catalunya Gerard Figueras. La refundació va ser presidida pel nou cap local de Cerdanyola Dani Viladot, pel cap comarcal, Oriol Ristol i pel nostre president Gerard Figueras, anomenat anteriorment. A més a més, el cap de llista de CiU per Cerdanyola, Alfons Escoda va fer la cloenda de la refundació.

El cap comarcal Oriol Ristol després d'agrair l'assistència als presents va començar l'acte mostrant-nos la seva felicitat per la refundació d'un nou col·lectiu a la comarca, a més a més, va destacar que la refundació d'aquest col·lectiu es feia amb 7 militants, fet pràcticament excepcional ja que els estatuts només exigeixen 3 militants per refundar o inaugurar un col·lectiu local. Aquest fet ha provocat que els 7 joves hagin estat treballant els últims mesos molt activament tant al seu municipi com a la comarca abans de constituir-se col·lectiu. Per aquesta raó i per decidir que fos l'executiva comarcal entrant, després del Congrés de Seva, la que refundes aquest nou col·lectiu, l'Oriol va expressar la seva gratitud a l'antiga cap comarcal Bego Garcia.

Posteriorment, l'amfitrió i nou cap local de Cerdanyola, Dani Viladot, va agafar la paraula, en el seu discurs, el Dani va agrair als seus companys de col·lectiu la feina feta i als de la comarca el suport mostrat. El nou cap local com a assistent del regidor d'esports de l'Ajuntament de la seva ciutat va fer una exposició de propostes concretes per millorar la situació dels esplais, de les instal·lacions esportives del municipi i per integrar als esportistes sense espais per practicar els seus esports a la ciutat, com poden ser els patinadors. Per un altre banda, el Dani va dir que com a JNC de Cerdanyola treballarien per trencar la imatge de passotisme dels joves, per ser l'altaveu dels joves de Cerdanyola, per acostar-se als joves i per implicar a les entitats juvenils en la creació d'un Consell de Joves per a la ciutat.

Tot seguit, el president Gerard Figueras va definir la JNC com a veu i acció i ens va encoratjar a tots els assistents a explicar la feina que fem com a organització, a explicar el que fem per les nostres ciutats i a fer país. El president Figueras en el seu discurs va fer una metàfora de la nostra organització representant-la com un arbre amb unes arrels ben arrelades del que brollen noves branques com el nou col·lectiu de Cerdanyola. Ens va animar a treballar, fent un altre metàfora, per assolir el cim del castell, símbol nacional del país, per aconseguir l'Estat propi i per acabar, va fer l'entrega dels estatuts i de l'estelada al nou cap local.

Finalment, l'alcaldable a la ciutat de Cerdanyola, Alfons Escoda va fer la cloenda de l'acte i va afirmar que els joves son el present i el futur de la ciutat. També va dir als joves de la comarca i de la ciutat més concretament que si treballen junts ells seran la clau de l'èxit electoral.

Per acabar la nit, la majoria dels assistents de la JNC a l'acte vam anar a un sopar amb els membres CDC de Cerdanyola que es va enllaçar amb una gran festa a la Carpa de Sant Cugat.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.