divendres, 23 de maig del 2008

Debat sobre infraestructures a Sabadell

La JNC de Sabadell va organitzar aquest dimecres un debat sobre el model d’infraestructures a la ciutat i al Vallès. L’objectiu era abordar qüestions com el Quart Cinturó, el transport públic, la gestió de RENFE, el perllongament dels FGC i les comunicacions globals de l’àrea metropolitana. L’acte va aplegar un centenar de persones.


El debat, presentat i moderat per Oriol Ristol, responsable local de la JNC, va tenir com a ponents Carles Rossinyol, cap de llista de CiU a Sabadell, Josep Rull, diputat de CiU al Parlament de Catalunya, Enric Vinyes, responsable de l’àrea de Sostenibilitat del Comitè Executiu Nacional de la JNC, i Manel Larrosa, membre de l’ADENC.




Per part de CiU, tant Rossinyol com Rull van apostar clarament per una millora del transport públic, com una via d’escapament de la concentració viària que pateix la comarca del Vallès Occidental. En aquest sentit, tots dos van defensar una millora viària però sempre acompanyada d’una millora d’oferta pública i una millor connexió interna entre els municipis. D’aquesta manera, es podrien disminuir els colls d’ampolla a les sortides i entrades de Sabadell.




Per la seva banda, Enric Vinyes, en nom de la JNC, es va comprometre a seguir de prop el tema de les infraestructures, ja que els joves són uns dels col•lectius que més pateixen tant els col•lapses viaris, com els ferroviaris.




Finalment, l’ADENC també va incidir en la necessitat de millorar el transport públic per tal que pugui esdevenir una alternativa real al cotxe.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.