dimecres, 26 de desembre del 2007

Allò que s'amaga rere una mentalitat socialista. El Totalitarisme?

En les eleccions municipals passades, el PSC va guanyar a Sabadell amb un domini aclaparador. És cert. No s'ha de negar pas l'evidència. Però, també és important comentar el fet que aquest mateix partit va perdre la majoria absoluta que posseïa a Sabadell, amb una pujada clara de CiU.

No escric aquest article per tal d'establir un anàlisis exhaustiu del resultat esdevingut de les eleccions municipals passades, sinó que vull esmentar un fet que va succeir a posteriori de les eleccions, i que trobo del tot esgarrifós i inacceptable.

El fet agreujant de la meva esgarrifança va ocórrer en el ple de constitució del Govern municipal de Sabadell.

Vaig decidir assistir-hi donat el considerable augment que va realitzar CiU a Sabadell, mostrant així l'ambició del nou projecte i la gent sabadellenca involucrada que hi ha al darrere i que el recolza de forma totalitària. Però, com que no duia a sobre cap tipus d'acreditació per entrar al ple no ho vaig poder visualitzar a primera vista, i com molta de la ciutadania em vaig col.locar a l'entrada de l'Ajuntament, on s'hi van instal.lar dues pantalles panoràmiques que diferien en directe el que succeïa a dins del ple.

Tot assistent a l'acte sabia el que en sortiria resultant del ple constitutiu; que el Manuel Bustos continuaria sent l'alcalde de Sabadell i que el PSC revalidaria el seu mandat al consistori municipal, però ara per desgràcia seva sense majoria absoluta.

Quan ja s'havia constituit el nou Govern de Sabadell, tots els grups municipals amb representació van sortir del ple i van dirigir-se a les escales per tal de fer-se la fotografia protocolaria, i de retruc saludar als assistents concentrats a l'entrada. S'ha de dir que la majoria de públic assistent era socialista. I això es va veure reflectit quan va sonar Els Segadors a la sala, que la majoria no se'l sabia, semblant com si s'estigués realitzant el mític minut de silenci.

Les masses socialistes es van encendre en aplaudiments quan el populíssim alcalde Manuel Bustos seguit de tot el seu grup municipal que representa van alçar els braços en senyal de victòria, i llavors es van començar a sentir crits de: 'ista, ista, ista, Sabadell socialista'. Aquesta cantarella provenia de tot arreu, i com no podia ser menys com a bon socialista es cridava en llengüa castellana.

En comptes de que l'alcalde digués prou als crits, ja que en el fons d'aquesta cantarella s'hi endinsava un sectarisme exagerant, l'alcalde i els seus deixebles no van parar de saludar coneguts seus i simpatitzants i militants del seu partit que desprèn tanta catalanitat. Tanta que no es pot ni tan sols mesurar.

És que analizant detingudament el crit, aquest té un pensament únic, una reivindicació totalitària, com si a Sabadell tot ciutadà tingués com a pensament el socialista, amb una imperació de la ideologia socialista de forma totalitària. Per això, jo em formulo la següent qüestió: els que no tenim un pensament socialista com ells reclamen fervorosament no hi tenim cabuda a Sabadell, tot i provenir de família sabadellenca de tota la vida?

Llavors són aquests els mateixos que titllen de xenòfobs i racistes a tots aquells (no és el meu cas) que criden repetidament allò de: 'Catalunya Catalana'. Deduint sobre aquesta qualificació otorgada, també es pot dir que ells són xenòfobs i racistes, i ademés els hi afegeixo sectaris, donada la freqüència d'ús i rellevància que està adquirint la paraula últimament, però que pocs partits (cas del PSC i PP que no ho saben, entre altres) saben definir correctament el concepte.

Visca la ciutat de Sabadell multi-ideològica!!

Visca la pluralitat!!

Oriol Ristol i Espinosa
Cap Local JNC de Sabadell

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ristol, també dir-te que l'agrupació local del PSC de Barberà del Vallès edita una revista de freqüència mensual sota el nom "Barberà Socialista".

I com aquests, i deuen haver molts més casos!

Salut i força al canut companys! ;)

Xavier

El Capità Tarragona ha dit...

bones festes i feliç any nou a tots companys!!

Una tarracoabraçada!

Anònim ha dit...

Sobren els comentaris; totalment d'acord!

Maria ;)

Anònim ha dit...

Només una cosa Xavier, a Sabadell CiU tambe treu el seu pamflet (no sé si mensual) i d'aixo no us queixeu. Hipocrites!

Anònim ha dit...

Anònim, si a Barberà ho fan és per fer apologia del seu magnífic govern. A Sabadell, si CIU ho fa, és per poder donar a conèixer les actuacions com a oposició, ja que tots els mitjans de comunicació estan controlats pel Bustos. Hipòcrites i cínics vosaltres!!!

Anònim ha dit...

A veure, donc la meva opinió sobre la revista mensual que publica el PSC de Barberà del Vallès sota el títol "Barberà Socialista".

El retret no és la publicació i divulgació de la revista. És més, és bo i aconsellable que tots els partits polítics ho fàgin, ja que d'aquesta manera tenen informada la ciutadania. El fet que se'ls hi pot retreure és el títol sota el qual donen a conèixer la revista.

Aquest títol és sectari i classista. Es pot extreure que tota la població de Barberà és socialista, i té aquesta mentalitat. Discriminant els altres pel fet de no tenir-la. Això és d'una hipocresia que sobrepassa límits.

Què dirien el PSC de Sabadell i de Barberà del Vallès si algú cridés "Sabadell Catalana", "Sabadell Capitalista", "Sabadell Burgesa"?

De ben segur que serien els primers en recriminar-ho i en desautoritzar-ho, en canvi, si això passa com està succeïnt actualment ningú té la legitimitat per a criticar-ho.

Salutacions cordials,

Oriol Ristol i Espinosa
Cap Local JNC de Sabadell

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.