dimarts, 1 de febrer del 2011

La JNC del Vallès Occidental – Sabadell renova la seva executiva comarcal

El sabadellenc, Oriol Ristol assumeix la presidència comarcal.

El passat divendres 21 de gener, va tenir lloc la renovació territorial a la comarca del Vallès Occidental - Sabadell. Oriol Ristol, cap comarcal i Jordi Taló, sots-cap comarcal han agafat el relleu de Bego Garcia i Oriol Giménez, al capdavant de la comarca.

El passat mes de desembre es va celebrar el XVIè Congrés Nacional de la JNC a Seva (Osona). Fruit del treball durant tres dies la primera organització política del país va renovar el seu discurs polític, va marcar el rumb estratègic pels propers dos anys i va renovar l'executiva nacional. Com marquen els estatuts de l'organització, les direccions territorials han de celebrar les assembles per escollir els nous responsables de l'agrupacions comarcals i locals després del congrés.

Tant Ristol com Taló, van presentar un projecte de treball basat en la militància, l'activisme i el treball en els Consells Nacionals. Un dels grans objectius fixats en aquest primer any del mandat és confeccionar i influir en les polítiques de joventut a les properes eleccions municipals en tots els municipis de la comarca. Oriol Ristol en el seu discurs va donar les gràcies a l'antiga direcció comarcal per la bona feina feta, sobretot per continuar creixent i fent la gran tasca de l'organització en un territori molt important del país.

La candidatura del cap comarcal, estava formada per Jordi Taló, com a sots-cap comarcal, Marc Vidiella, com a secretari, Carlota Macià, com a responsable de militància, i Arnau Galera, com a tresorer. La candidatura va rebre el suport unànim dels assistents a l'assemblea que també van escollir els seus consellers nacionals. Així la comarca tindrà 5 representants dins el Consell Nacional: Marc Granados (Castellar del Vallès), Josep Ibars (Sabadell), Ester Brullet (Santa Perpètua), Dani Viladot (Cerdanyola), Marc Vidiella (Sant Cugat del Vallès).

Posterior a l'assemblea, es va retre homenatge a Bego Garcia, membre de la JNC des de fa, 15 anys. Bego Garcia deixa el càrrec i la militància de l'organització per el compliment dels 30 anys d'edat.

L'Assemblea va comptar amb la presència del president, Gerard Figueras, de la vicepresidenta, Marta Pascal i el president del Consell Nacional, el sabadellenc, Oriol Martín. També hi van assistir altres membres de la direcció nacional. Figueras va concloure l'acte afirmant que cal seguir treballant, ara de cara a les properes eleccions municipals, des dels pobles i ciutats, l'objectiu principal de l'organització; l'alliberament nacional de Catalunya.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.