dijous, 16 d’octubre del 2008

Bilingüisme o espanyolisme extremat?

Ahir dimecres es va celebrar la gala anual d'entrega de premis de l'Editorial Planeta, en què otorguen una gran quantitat monetària als dos millors escriptors de l'any; o més ben dit, els qui l'editorial, basant-se en la seva ideologia, creu que han estat els millors escriptors.

Aquest any 2008, l'editorial Planeta ha concedit el primer premi a Fernando Savater, reconegut escriptor i "filòsof" (entre cometes perquè encara no se què ha fet aquest home pel beneplàcit de la filosofia), per una novel.la basada en la seva trajectòria d'admiració a les curses d'hipòdroms ("La hermandad de la buena suerte"), otorgant-li una significativa quantitat de diners que ascendeix als 601.000 €. La segona classificada al premi Planeta ha estat Ángela Vallvey, que és una senyora més coneguda pel seu espanyolisme mostrat a la tertúlia política de migdia de Cuatro, dirigit per la Sra. García Campoy, i en què es declara molt pròxima al PP i a l'anomenat entramat de reclamació del bilingüime.

He de reconèixer que no sóc un gran lector de llibres i novel.les, llegeixo quan puc, i no és molt sovint. Però si aquest és el panorama dels best-sellers espanyols ja faig bé de no llegir. Si l'editorial Planeta, presidit pel Sr. José Manuel Lara Bosch, creu que aquests dos éssers són els millors escriptors de l'any, això vol dir que l'estat espanyol va molt malament en edició de novel.les publicades.

Repassem qui són aquests dos tan reconeguts "amics" de Catalunya. Fernando Savater porta una llarga trajectòria dient fal.làcies, barbaritats, vanalitats i falsedats en contra de Catalunya, els catalans, la llengua catalana i el nacionalisme català. És membre del Foro d'Ermua, entitat molt propera a l'ala dura del PP, així com també és membre i impulsor del partit Ciutadans, UPyD i del conegut i polèmic Manifiesto por la lengua común. Un gran demòcrata, sí senyor!

Ángela Vallvey no es queda curta al costat del seu amic Fernando. No porta una tan llarga trajectòria, per sort, però amb el poc temps que porta com a veu pública ja ha demostrat del que és capaç i de quina és la seva ideologia. Fa temps que la coneixo televisivament, i ahir em vaig assabentar que era escriptora. Tertuliana diària del programa Las Mañanas de Cuatro, presentat per la Sra. García Campoy, es mostra inflexible davant les poques crítiques que rep l'espanyolisme més desenfrenat al programa, mantenint una tensa relació durant la tertúlia amb la interminable María Antonia Iglesias, l'última defensant al PSOE i la primera defensant el PP i, com a bona bilingüe, a UPyD.

Però clar, només observant els noms i cognoms dels membres del jurat ja ho diu tot de l'entrega dels premis a aquests dos personatges. Un d'aquests membres del jurat és Álvaro Pombo, amic íntim de Fernando Savater, i també impulsor del Manifiesto.

Si l'editorial Planeta representa o ha de representar la literatura catalana o simplement el mercat editorial català, que ens empari la Verge Maria, la Moreneta, el cavaller Sant Jordi, el General Moragues, i tots plegats. Que tornin a baixar del cel i transformin aquesta societat catalana tan equivocada i errada. Us ho demano de tot cor!

Què s'ha de fer per demostrar que aquests personatges no defensen el bilingüisme, sinó que defensen un monolingüisme d'arrel única d'espanyolisme extremat?

Salutacions,

Oriol Ristol i Espinosa
Cap Local JNC de Sabadell

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. Quins collons tota aquesta colla d'espanyols.
Quan he vist que havia sortit el Svater , me enrabiat de mala manera . El feixista aquest esta amb el manifiesto por la lengua común el mol mal..parit.. i perdoneu l'expressió.
Crec que abans de per lu que escriuen els del jurat voten a veure qui ha sigut mes dolent envers Catalunya , quina colla!

INDEPENDENCIA JA!
10 NOV , PLAÇA CATALUNYA 6 TARDA

Oriol Martín ha dit...

És la demostració que cada cop més necessitem la Independència!!!

Personatges d'aquests son la plasmació del que els partits espenyols volen que la gent d'Espanya pensi de nosaltres.

Però el pitjor de tot és com aquests missatges penetren en la societat.

Cal posar remei immediatament, la resposta: INDEPENDÈNCIA!!!

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.