dimarts, 15 de juny del 2010

Un miler de participants a la celebració dels 30 anys!

La JNC ha celebrat aquest cap de setmana el seu 30è aniversari a Platja d'Aro, el mateix lloc on, l'any 1980, es va celebrar el congrés constituent que va donar lloc a la principal organització política juvenil del nostre país.

El dissabte al vespre centenars de militants van sopar a Platja d'Aro per celebrar el 30è aniversari de la JNC. A l'acte hi va assistir el president Jordi Pujol, qui va felicitar a la principal organització política juvenil i els va recordar la importància dels valors, de la perseverança i de complir els nostres deures alhora que reclamem els nostres drets. 
 
El sopar va ser amenitzat amb l'actuació de Pep Plaza després que tots els assistents bufessin alhora les trenta espelmes del pastís d'aniversari. L'acte va acabar amb un concert en acústic del grup de música català Lexu's, que va fer la presentació de la cançó  dels 30 anys (podeu descarregar-la al peu de la notícia). 

El diumenge al matí el pavelló esportiu de Castell d'Aro va acollir a més de mig miler de militants i jubilats de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Al llarg de tot el matí hi van haver jocs pels més menuts i una gimcana pels no tant menuts; a més d'entrevistes al ex-secretaris generals de la nostra organització al plató del recinte. 

En l'acte polític va intervenir el cap de llista de la província de Girona, Santi Vila, qui va recordar alguns moments del seu pas per la JNC, el president de l'organització, Gerard Figueras, i el president de Convergència i Unió, Artur Mas, que va felicitar a la JNC pels seus 30 anys de servei a Catalunya i a la seva gent.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.