dijous, 3 de desembre del 2009

La JNC farà campanya a favor del ‘sí’ davant les consultes sobiranistes del 13 de desembre


La Joventut Nacionalista de Catalunya espera que a diferència d’Arenys de Munt aquesta vegada el PSC-PSOE no posi traves a la celebració de les consultes

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la primera organització política del país, ha fet públic avui que té previst fer campanya activa a favor del ‘sí’ davant les consultes sobiranistes que se celebraran a més de 160 municipis de tot Catalunya el proper 13 de desembre. La JNC ha editat material propi amb el lema “Sí volem un Estat propi”.

“Des de la JNC volem contribuir a la normalitat del procés, a impulsar aquest procés democràtic i a defensar el nostre iderari”, ha explicat Gerard Figueras, president de la JNC. En aquest sentit, Figueras ha explicat que “fidels a l’ideari de la JNC, en el passat congrés celebrat fa tot just un any, es va aprovar una ponència política sota el tiítol ‘Plenitud Nacional per a l’Estat propi”.

La Presidenta del Consell Nacional de la JNC, Laura Costa ha posat de manifest que la Carta de les Nacions Unides de l’any 1951, norma imperativa que se situa a dalt de tot de l’ordenament jurídic internacional i d’obligat compliment pels estats membres i el Pacte Internacional dels drets civils i polítics, que va entrar en vigor l’any 1976 i va ser ratificat per l’Estat espanyol el 1977 emparen el dret a l’autodeterminació.

Laura Costa ha aportat més motius a la decisió de l’organització de fer campanya activa pel ‘sí’: “En un context en què es reclama regeneració democràtica, més que mai hem d’estar a favor de les consultes populars”. “A vegades es diu que no hi ha no hi ha suficient majoria a favor de la independència o que no interessa a la gent. Hem de veure amb normalitat que es consulti a la gent, que no hi hagi cap por a fer-ho”, ha afegit Figueras.

Paral·lelament, Gerard Figueras s’ha preguntat què faran determinats partits i confia que a diferència del que va passar a Arenys de Munt, el PSC-PSOE no posi “pals a les rodes a la normalitat de l’exercici del dret a decidir”. El President de la JNC ha recordat l’actitud del delegat del Govern espanyol a Catalunya, el socialista Joan Rangel, que va fer gestions per evitar la consulta d’aquest poble del Maresme.

Amb el lema “Sí volem un Estat propi”, la JNC penjarà 100 pancartes i enganxarà 2.000 cartells arreu de Catalunya i celebrarà actes propis –com el que farà demà a la Universitat de Vic o la penjada de dues pancartes al Camp Nou el diumenge passat-. Així mateix, la JNC, a través de la vicepresidència que ocupa a la Internacional jove liberal (IFRLY) també farà campanya internacional per donar a conèixer aquesta iniciativa ciutadana a diverses organitzacions polítiques internacionals.

Figueras també ha explicat que la JNC dóna suport a les diferents coordinadores creades arreu del país, com un actor més, però defugint cap intent de polititzar-les.

Sobre la possibilitat d’ampliar l’hotitzó, el President de la JNC considera que “cal treballar perquè aquest procés que s’ha obert des de la societat, a mitjà termini es pugui fer a tot el país, sigui vinculant i hi hagi una majoria social a favor del sí”.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.