dimecres, 14 de gener del 2009

Ni amb els uns ni amb els altres. Conflicte extern


El tema d'actualitat és sense cap mena de dubte el conflicte entre Israel i Palestina. Aquest no és un conflicte entre estats que s'hagi creat recentment, sino que ja es va crear farà més de 60 anys, però ara és notícia a causa de l'intensificació del conflicte, en què l'Estat d'Israel ha optat per intensificar molt més la seva acció militar en contra del poble palestí, sent víctimes mortales centenars de civils palestins i algún que altre israelià, també a acusa de la resposta palestina als atacs.

Aquest conflicte requereix de tots els requisits per ser considerada una guerra, i no es preveu que a curt termini hi hagi una aturada per part d'Israel, ja que ha observat que no tenen pas oposició militar.

Els mitjans de comunicació estan explicant el conflicte tal i com poden, encara que la informació que es remet es podria dir que és bastant esbiaixada, ja que la filmació és realitzada per fonts i canals palestins, això significa que només s'explica una part de la realitat, i és aquella realitat més crua de morts de nens indefensos i de la societat més desafavorida.

Arran de totes aquestes imatges i de l'aprofitament que en fan certs sectors d'esquerra radical anti-democràtica i de defensa pro-palestina, s'està creant i difonent una mobilització en contra de l'estat d'Israel i es promou al boicot de tot el que prové d'Israel. Part de la societat s'hi està apuntant a mobilitzar-se, però el que no saben aquests és que són enganyats i no conèixen els orígens del conflicte.

Aquesta mobilització no ve d'ara, ja fa molt de temps que s'està produint una defensa aferrisada de Palestina i de suport a la seva causa. Un clar símbol de Palestina és el mocador palestí, on es llueix entre el sector més radical del poble palestí i sobretot en actes de Hamás, partit terrorista de Palestina. Aquesta "moda" s'ha traslladat a tota Europa de forma més evident, on la majoria del jovent, sobretot la part més pròxima a sectors alternatius, pacifistes i altermundialistes, l'estan adquirint com a complement de reivindicació, i fins i tot altres sectors llunyans i desvinculats de la política i la reivindicació l'estan adquirint com a complement de moda, canviant la denominada bufanda.

Aquest fet tan simple que és el de posar-te un mocador-bufanda determinat, el jovent no sap ni coneix la trascendència que pot arribar a tenir. És recolzar una causa, la causa palestina i islàmica de Hamás, que no es pot recolzar per cap de les maneres.

Jo estic a favor de que Palestina esdevingui un país propi i independent, totalment separat d'Israel. Crec en la sobirania de les nacions, i si una nació històrica és tant diferent al país-estat en el que pertany i està annexe, doncs aquesta nació ha d'esdevenir un país.

Però aquesta no és la causa palestina i de Hamás. L'objectiu de Hamás no és només l'alliberament nacional de Palestina, sino que el seu màxim objectiu és l'extermini de la població israeliniana i expandir el territori palestí per tot Israel, ja que ells consideren que les terres de Davis els hi són pròpies. Hamás va ser el legítim vençedor de les últimes eleccions a Palestina, i aquest fet deixa entreveure la ideologia del ciutadà palestí, el qual es podria calificar de pensament terrorista i exterminador.

Per totes aquestes raons donades mai estaré a favor de la causa palestina, mai estaré en una manifestació on es plantegi el boicot a Israel i s'inciti a la crida d'Israel assassina, mai hi seré!

Però el pitjor no és aquest plantejament per part de certs sectors "progres" i "pacifistes" a boicotejar Israel, sino que en moltes de les manifestacions locals per recolzar la població palestina s'acaba cremant la bandera (en molts casos un llençól, o el que tinguin) d'Israel, canviant el símbol de les estrelles de David per el d'un símbol del règim nazi de Hitler. Qui realitza aquesta acció i qui l'aplaudeix està actuant de forma totalment irracional i no té ni punyetera idea de què va la pel.lícula. Aquesta crema s'ha de condemnar amb la major fervorositat possible, ja que és delicte canviar l'estrella de David amb el nazi, quan els israelians van ser els primers que van patir les tortures, assassinats i concentracions a camps d'extermini com Auschwitz. Aquest fet de cremar bandera va succeïr a Sabadell en un acte de solidaritat amb el poble palestí a la plaça Sant Roc. Es tractava d'una concentració amb la lectura d'un manifest que suposava la creació de la plataforma 'Sabadell per Palestina', amb la inscripció de més d'una vintena d'entitats sabadellenques.

Amb tots els arguments exposats està ben clara qui és la nostra actitud al respecte, que és la de mostrar equidistància per falta de coneixement del conflicte, això que sabem de més informació que els mobilitzadors.

Des de la JNC de Sabadell no ens adherim a la creació d'aquesta plataforma i condemnem enèrgicament la crema de la bandera israeliana al finalitzar l'acte, canviant el símbol de David per el del règim nazi de Hitler.

Oriol Ristol i Espinosa
President Local JNC de Sabadell

1 comentari:

POLITICS INSIDE ha dit...

Jo també n'he fet una reflexió i no em posiciono a cap bandol nomes faltaria.

www.in.directe.cat/josep-prat

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.