dilluns, 17 de març del 2008

La JNC aposta perquè es prioritzi el dret a decidir, la casa gran del catalanisme i un acostament a ERCLa JNC considera que després dels resultats que s’han produït a les eleccions espanyoles, amb una clara pèrdua de força del nacionalisme català, cal que Convergència Democràtica de Catalunya faci una aposta decida pel dret a decidir, pel projecte de casa gran del catalanisme i per un acostament a Esquerra Republicana de Catalunya

“El que ens diferencia clarament del PSC-PSOE i ens uneix a ERC és el convenciment que cal treballar perquè al poble de Catalunya se li reconegui el dret a decidir per ell mateix sobre els temes que li són propis”, destaca el secretari general de la JNC, Jordi Cuminal.

És en aquest sentit que la JNC defensa una col•laboració amb Esquerra Republicana a Madrid, però sobretot a Catalunya de cara a revitalitzar el nacionalisme català i a evitar que es torni a repetir un escenari tan negatiu com el que s’ha produït en aquestes eleccions, on els dos partits catalanistes han deixat de ser majoria.

La primera organització juvenil del país considera que ara és el moment que CDC tingui una actitud de mà estesa amb les bases d’Esquerra Republicana de Catalunya per encarar el futur polític del nostre país amb un projecte sobiranista. En aquest sentit, la JNC destaca que l’objectiu d’ERC de nacionalitzar el Partit Socialista ha fracassat estrepitosament. “Ara és el moment que la gent d’ERC, en lloc de blindar-se en el tripartit, vegi atractiu l’oferiment de Convergència”.

Els joves de CDC consideren que els resultats de Convergència i Unió en aquestes eleccions han estat dolents, primer perquè no s’han obtingut els diputats que s’esperaven, segon perquè el poble de Catalunya ha votat en clau espanyola, en lloc de fer-ho en clau de país, i tercer, perquè a dia d’avui, el nacionalisme català està més dèbil que abans. Tot i així, la JNC reconeix que CiU sí que ha estat capaç d’aguantar el cop que ha suposat el vot anti PP del PSC-PSOE, a diferència de la resta de partits catalans.

D’altra banda, la JNC rebutja l’entrada de Convergència i Unió al govern espanyol, tal i com ja ha vingut expressant des de fa molts mesos, així com també un pacte permanent de lesgislatura. El que no descarta la Joventut Nacionalista de Catalunya és que Convergència i Unió assoleixi acords puntuals amb el PSOE per pactar guanys per Catalunya. “Com a partit amb voluntat de defensar els interessos del país a Madrid, i per tant, amb voluntat de capacitat d’influència, no ens podem posar d’esquena perquè sí i per sistema”, explica Cuminal, per afegir: “Qui es converteix en satèl•lit del PSOE, es mor”.

Finalment, la JNC demana que Convergència i Unió rebutgi la candidatura de José Bono a la presidència del Congrés dels Diputats pel que encarna aquest polític, amb unes conviccions i uns tics espanyolistes i anticatalans.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.