diumenge, 24 de febrer del 2008

Aquest és el President de Catalunya que ens mereixem?

Escric aquest article arran de la desesperació que em provoca el President de Catalunya, José Montilla. El president que ha de representar Catalunya i a tots els catalans, i l'ha de defensar amb tota la seva força i valentia, i amb un coratge enlluernador. Però ja sabem que aquest perfil de president, que és el mínim desitjable, no es compleix amb José Montilla.

A part de representar i defensar Catalunya, no creieu que se li ha de demanar parlar en català a tots els mítings, conferències i reunions que ell té a Catalunya amb assistents que viuen en territori català. La meva opinió és que sí, ja que representa la màxima institució de Catalunya, i si aquesta màxima institució no parla el català, com podem fomentar i potenciar l'ús d'aquesta llengüa tan enriquidora i històrica. Com podem anar a un barri de majoria castellanoparlant i dir-lis que seria bo per a ells el coneixement de la parla catalana, o com l'hi demanem a un immigrant que parli en català si el nostre president no utilitza el català a Catalunya!

Aquest fet que poso en qüestió ha quedat ben palès al míting del PSC-PSOE, farà pocs dies, a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat, on va pronunciar tot el seu discurs en castellà. I no hi ha excusa. No existeix la típica excusa barata i demagògica de que com que hi eren presents el Zapatero i el Felipe González es va preferir fer-lo en castellà perquè no capten certes paraules en català. No, no, no s'hi val! La Carme Chacón el va fer en català, i tu no, tu en castellà!

L'últim cas es dóna lloc al míting del PSC-PSOE a Tarragona. En aquest la meva desesperació i indignació encara és més exultant. El President José Montilla va començar el seu discurs en català, però donat a que no se n'ensurtia prou bé, ja que va pronunciar algún que altre "castellanisme" del tot imperdonable (pronunciar "basta" és imperdonable), va decidir canviar la seva parla i continuar el discurs en castellà, en la qual segur que s'hi sent ben còmode.

Estem parlant del President de Catalunya, el President de tots els catalans, la màxima figura institucional i representativa de Catalunya!

Aquest fet si que em provoca una profunda vergonyia com a català i catalanista, senyor Joan Ridao!

Oriol Ristol i Espinosa
Cap Local JNC de Sabadell

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.