divendres, 28 de novembre del 2008

Artur Mas, sí que pot!

Sí sumem, podem! Aquest és nou eslògan que farà servir Convergència Democràtica de Catalunya per als propers dos anys, fins que se celebrin les properes eleccions autonòmiques. Aquestes tres paraules intenten recollir el sentiment de la gent de Convergència: fer que el canvi sigui possible a Catalunya. El canvi des de totes les esferes de la societat (economia, política, educació, societat civil...).

Des del primer moment s'ha criticat l'eslògan perquè s'ha emmirallat amb la campanya nord-americana del president electe Barack Obama. Sí, i què? Totes les campanyes tenen coses en comú i coses que difereixen, és òbvi. Està dins de la normalitat que les campanyes que tenen èxit siguin estudiades i aplicades, en la mesura que sigui possible (amb diferències).

El que no podem fer és acusar l'Artur Mas d'imitador d'en Barack Obama. Simplement perquè seria una irresponsabilitat per part seva. Els EE.UU són els EE.UU i Catalunya és Catalunya.

El que sí que podem fer és aplicar estratègies electorals. Per exemple, fer campanya en xarxa. És a dir, aconseguir crear un teixit social compromés i il·lusionat amb els valors del catalanisme i del nacionalisme. També podem fer que el poble català desperti del malson que està patint i que es ben visible. El Tripartit no crea il·lusió ni lideratge; no aporta solucions pràctiques ni espirituals; en definitiva, no fa res. D'acord. Sí que fa: portar Catalunya a la deriva.

Simplement, el que està intentant l'Artur Mas és anar més enllà de les pròpies sigles del partit. Està intentant crear un moviment capaç de generar il·lusió i confiança en l'ànima del poble català. S'ha demostrat que atenent-nos als valors i al patriotisme es pot fer política. Perquè no a Catalunya?

Des de la meva modesta opinió crec que és el projecte que necessita Catalunya per tornar a tot allò que teníem i que èrem.

Oriol Giménez Gómez.

1 comentari:

Oriol Martín ha dit...

L'Artur és l'únic polític català que té un projecte integrador i que ens pot treure del pou on està inversa Catalunya.

Què és la Joventut Nacionalista de Catalunya?

La JNC és una organització juvenil, nacionalista i catalana que treballa per assolir la llibertat i igualtat de Catalunya amb la resta de pobles sobirans del món, a través de l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya.